دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است
مقاله روزنامه نگار بلژیکی

چرا ظریف سردار سلیمانی را مقصر ناکامی دولت می داند

یک کارشناس سرشناس بلژیکی که بر منطقه غرب آسیا تمرکز دارد در یادداشتی با اشاره به فایل صوتی افشاشده ظریف تاکید کرد: هدف از این مصاحبه، توجیهِ شکست دولت فعلی روحانی بود، بنابراین ظریف ترجیح داد ژنرال قاسم سلیمانی را هدف قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۴ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 30
کد خبر: ۸۶۰۲۵

به گزارش راهبرد معاصر «الیجاه مگنیه» کارشناس برجسته بلژیکی در مقاله ای با عنوان «چرا ظریف سردار سلیمانی را مقصر ناکامی دولت می‌داند؟» به فایل صوتی منتشر شده از وزیر خارجه ایران که اخیرا جنجال زیادی به پا کرده اشاره می کند و می نویسد: واکنش داخلی به گفتگوی بین این دو نفر (ظریف و سعید لیلاز) که ماه مارس روی داد و قرار بود در آرشیو وزارت خارجه ایران بماند، هم ظریف و هم روحانی را خجالت زده کرد.

 

این کارشناس بلژیکی در ادامه با طرح این سوالات که آیا درز این مصاحبه به وزیر امور خارجه و دولت روحانی ضربه می زند یا به او کمک می‌کند؟ این درز اطلاعاتی از دفتر رئیس جمهور صورت گرفته یا در وزارت خارجه آن هم در زمانی که ظریف در سفر خارج از ایران بوده؟ می نویسد: این درز مصاحبه قطعا افشاگرانه است و ارزش تأمل در برخی از جزئیات مهم آن را دارد.

 

مگنیه نوشته است: هدف از این مصاحبه افشا شده، توجیهِ شکست دولت فعلی روحانی بود، بنابراین ظریف ترجیح داد ژنرال قاسم سلیمانی را که "یک دولت در میدان" را هدایت می کرد، هدف قرار دهد.

 

وی می افزاید: وزیر امور خارجه ایران در کل مکالمه‌ افشا شده بر توافق هسته‌ای متمرکز بود و از "کاهش محبوبیت خود از 85 درصد به 60 درصد و اینکه چگونه سردار سلیمانی از محبوبیت ظریف پیشی گرفته و از 70 درصد به 90 درصد رسیده است" ابراز نگرانی کرد.

 

این کارشناس بلژیکی آورده است، وزیر امور خارجه ایران گفت: "مردم به این رئیس جمهور و دولتِ (مورد تایید مجلس) رأی دادند." با این حال، حرفهای وزیر ایرانی منسجم نبود و نمی‌توانست توضیح دهد پس چرا بیشتر ایرانی‌ها از اقدامات سلیمانی بیشتر از او حمایت می‌کنند.

 

مگنیه افزود: از چه زمانی فقط برای جلب رضایت وزارت امور خارجه موفقیت‌های میدان فدای موفقیت دیپلماسی می‌شود؟ دیپلماسی ابزار است نه هدف و به نظر می‌رسد وزیر ظریف این نکته را متوجه نشده است.

 

این کارشناس بلژیکی تاکید می کند: عرصه سوریه بسیار پویا و با تغییرِ سریع بود. ناآگاهی ظریف از روند وقایع در سوریه جای تعجب دارد. همین امر دسترسی کم وی به اطلاعات را تأیید می کند.

به عقیده وی ظریف به شدت به امنیت ملی ایران آسیب رسانده و مراقب آنچه دوست و همتای او جان کری فاش کرده بود، نبوده است.

 

مگنیه در بخش دیگری از یادداشت خود تصریح می کند: نفوذ روزافزون ایران در خاورمیانه به دلیل حضور نظامی بود که به دست سپاه پاسداران صورت گرفت، که به متحدان خاورمیانه قدرت بخشید و اجازه داد ایران به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شود.

 

«الیجاه مگنیه» کارشناس و گزارشگر سرشناس بلژیکی مناطق جنگی خاورمیانه با بیش از 35 سال سابقه پوشش خبری است که اشراف سیاسی و اطلاعاتی دقیقی از اوضاع ایران، عراق، لبنان، لیبی، سودان و سوریه دارد. وی در زمینه تروریسم، ضدتروریسم، ارزیابی های سیاسی، برنامه ریزی راهبردی و تحلیل جامع شبکه های سیاسی در منطقه کارشناسی مجرب است.

 

مگنیه همچنین در تجاوز اسرائیل به لبنان (1982)، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، جنگ داخلی لبنان، جنگ خلیج فارس (1991)، جنگ در یوگسلاوی سابق (1996-1992)، تجاوز آمریکا به عراق (2003 تا به امروز)، جنگ 33 روزه لبنان و جنگ در لیبی و سوریه حضوری مستمر داشته است. این کارشناس بلژیکی سال های متمادی در لبنان، بوسنی، عراق، ایران، لیبی و سوریه زندگی و کار کرده است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر